Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/8193
Назва: Суперпластифікована цементно - водяна суспензія для цементації гірських порід і будівельних конструкцій
Автори: Плугін, Аркадій Миколайович
Плугін, Артур Миколайович
Калінін, Олег Анатолійович
Мірошніченко, Сергій Валерійович
Плугін, Андрій Аркадійович
Шумик, Данило Володимирович
Плугін, Дмитро Артурович
Никитинський, Андрій Володимирович
Лютий, Віталій Анатолійович
Костюк, Михайло Дмитрович
Ключові слова: цементно - водяна суспензія
цементація
гірські породи
будівельні конструкці
хімічні компоненти
Дата публікації: 2004
Видавництво: Міністерство освіти і науки України ; Державний департамент інтелектуальної власності
Бібліографічний опис: Пат. № 71208 Україна Суперпластифікована цементно - водяна суспензія для цементації гірських порід і будівельних конструкцій / винахідники : А. М. Плугін, А. М. Плугін, О. А. Калінін, С. В. Мірошніченко, А. А. Плугін, Д. В. Шумик, Д. А. Плугін, А. В. Никитинський, В. А. Лютий, М. Д. Костюк ; володілець : Українська державна академія залізничного транспорту ; заявл. 02.12.2003 ; опубл. 15.11.2004, Бюл. № 11.
Короткий огляд (реферат): 1. Суперпластифікована цементно-водяна суспензія для цементації гірських порід і будівельних конструкцій, що складається з портландцементу, води, домішки - суперпластифікатора (СП), а також домішки хлористого натрію NaCl для знижених температур (5-10°С), яка відрізняється тим, що співвідношення компонентів вибирають таким, що склади здобувають властивості текучої суспензії при низькому водоцементному відношенні, рів- ному В/Ц=0,3-0,35, як домішку СП приймають до- мішку-суперпластифікатор типу SL (SL - торгова марка), що є модифікованим лігносульфонатом технічним, кількість домішки SL у відсотках по су- хій речовині від кількості цементу визначають у залежності від вмісту в ньому трикальцієвого алю- мінату С3А за виразом СП=0,25+0,43.(С3A-5)/(11-5), a NaCl - за виразом NаСl=0,43С3А. 2. Суперпластифікована цементно-водяна суспен- зія для цементації гірських порід і будівельних конструкцій за п. 1, у якій співвідношення компоне- нтів вибирають по показниках їхньої в'язкості t, h і 1/РК (відповідно, умовна в'язкість, динамічна в'яз- кість і величина, зворотна розпливу конуса), водо- цементне відношення вибирають по перелому на кривій залежності в'язкості t, h від В/Ц, кількість домішки СП вибирають по графічній залежності 1/РК від кількості СП у зоні переходу кривої ділянки в пряму з мінімальними значеннями 1/РК, а кількість NaCl вибирають по максимуму на кривій зміни міцності цементного каменю RЦК від кількості NaCl.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/8193
Розташовується у зібраннях:2004

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
patent71208.pdf368.73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.