Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/8312
Title: Захист атмосферного повітря від забруднення шкідливими речовинами : методичні вказівки до практичних занять з дисципліни «Промислова екологія»
Authors: Кисельова, Світлана Олександрівна
Issue Date: 2021
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Захист атмосферного повітря від забруднення шкідливими речовинами : методичні вказівки до практичних занять з дисципліни «Промислова екологія» / укладач : С. О. Кисельова ; кафедра охорони праці та навколишнього середовища. - Харків : УкрДУЗТ, 2021. - 43 с.
Abstract: Методичні вказівки призначено для роботи на практичних заняттях та самостійної роботи здобувачів вищої освіти спеціальності 263 «Цивільна безпека» першого (бакалаврського) рівня при вивченні дисципліни «Промислова екологія». Розглянуто такі методи захисту атмосферного повітря від викидів промислових стаціонарних джерел забруднення, як розсіювання викидів та їх очищення від шкідливих речовин апаратами. Для гарячих і холодних викидів наведено методику розрахунків максимальної приземної концентрації шкідливої речовини, відстані, на якій вона створюється, гранично допустимого викиду, а також розрахунок екологічного податку за забруднення атмосферного повітря одиночним джерелом, з якого викидається суміш шкідливих речовин постійного складу. Надано методики розрахунків інерційного сухого апарата для очищення повітря від пилу – циклона та апарата для очищення від газів – адсорбера.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/8312
Appears in Collections:2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Методичні вказівки.pdf1.25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.