Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/9565
Title: Методичні вказівки для самостійної роботи та завдання до розрахунково-графічної роботи з розділу «Кола однофазного синусоїдного струму»
Authors: Давиденко, Михайло Георгійович
Issue Date: 2022
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Методичні вказівки для самостійної роботи та завдання до розрахунково-графічної роботи з розділу «Кола однофазного синусоїдного струму» дисциплін «Теоретичні основи електротехніки та електромеханіки» та «Електротехніка та електричні машини» / укладач : М. Г. Давиденко ; кафедра електроенергетики, електротехніки та електромеханіки. − Харків : УкрДУЗТ, 2022. − 35 с.
Abstract: Пристрої, в яких сигнальні струми або електроживлення забезпечуються одиночним джерелом синусоїдної напруги, складають велику частку засобів залізничної автоматики та зв’язку. Крім того, в багатьох пристроях подібного призначення використовують одиночні джерела періодичної несинусоїдної напруги, яку можна подати у вигляді суми синусоїдних складових (гармонік), і за умови лінійності кола звести його розрахунок до комплексу розрахунків електричних коливань, викликаних кожною з цих складових окремо. Отже, визначення струмів і напруг лінійного електричного кола, яке знаходиться під дією одиночного джерела синусоїдної напруги (тобто кола однофазного синусоїдного струму) є універсальним компонентом значної частини важливих для практики електротехнічних розрахунків. Метою здійснення самостійної роботи із вивчення методів та прийомів розрахунку та виконання розрахунково-графічної роботи (РГР) є поглиблення базових знань з розрахунку лінійних електричних кіл синусоїдного струму, типових для пристроїв автоматики та зв’язку. В результаті виконання РГР студент повинен знати основні амплітудні, фазові та частотні співвідношення між струмами та напругами як для окремих елементів електричного кола, так і для їх типових сполучень, вміти поширювати засвоєні прийоми на розрахунок лінійних електричних кіл довільної складності.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/9565
Appears in Collections:2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Методичні вказівки.pdf1.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.